Sunday, May 29, 2011

Kerja Gila.

Hamba.

Dia.
Aisyah! Curi gambar kau yeq :P

Apa kaitan kami?
Err.

Sahabat sahajalah. Kenal ketika bekerja di McDonald's Mahkota Parade. Hurmm. Okay gambar McDonald's Mahkota Parade tidak ditemui. Tertekan. Haih.

Ha, BTW, kalau sahabat sahaja, macam mana boleh jadi begini? Dang!
Sumber : Muka buku

Oh. Salahkan dia. Dia yg mulakan idea gila ini. Hamba hanya menurut. Wee~ 

Kalau nak kata kami rapat tu tak nafikan. Tapi normal lah tu. Hamba kan rapat dengan semua orang. Ya ada unsur riak di situ. *Menampar diri sendiri* Ouch!

Apa pun, utusan ini ditaip atas permintaan dia sendiri supaya tiada manusia bersangka buruk. Huhu. Tape. Hamba faham dia risau saham dia jatuh. Hakhak :P Aisyah jangan marahh. 

Akan tetapi, mungkin yg rajin blogwalking je lah yg tau. Sebab tak nak share kat dinding Facebook. Rasa macam leceh je nak share

Apapun, hamba ingin mengambil kesempatan di sini untuk menyatakan pendirian hamba tentang berada dalam perhubungan.

Selepas melalui berbagai-bagai jenis perhubungan, hamba sekarang boleh dikatakan agak terbuka dalam soal ini. Hamba menganggap semua rakan perempuan hamba adalah calon jodoh hamba yg sesuai. Ya, SEMUA. Kiranya hamba tidak kisah menyerahkan hati hamba kepada siapa-siapa sahaja yg berkenan kepada hamba, buat masa kini. Dengan izin-Nya, hamba pasti akan menyayanginya sepenuh hati. Tidak pasti pula pada masa hadapan, manalah tahu jika Dia takdirkan hamba untuk mencintai seseorang.

Namun, hamba tidak menolak bercouple. Okay hamba tidak pasti apakah istilah yg tepat untuk menterjemahkannya :/ Apapun, hamba rasa hamba lagi prefer bercouple daripada bertunang. Ya lah, bertunang pakai duit. Bercouple tak pakai duit. Tujuan kedua-duanya lebih kurang sama sahaja bagi hamba. Jadi, lebih baik bercouple. Unless pihak lelaki sibuk keluar duit untuk belanja belanja si cinta hati yg masih lagi tak sah ikatan suami isteri, which is membazir! Provided lagi kalau kedua-dua pihak menjaga batas masing-masing. Kalau tak, baik tak perlu tunang, couple. Nikah terus. Lagi senang. Nikah tau. Bukan kahwin. Hamba tidak berminat dgn segala macam adat itu. Membuang masa & wang. Alangkah baiknya jika wang yg dileburkan itu dilaburkan kepada perkara yg lebih penting seperti kehidupan berumahtangga selepas pernikahan. Mungkin kalau hal-hal honeymoon, masih boleh diberi pertimbangan. Ya, ini sekadar pendapat sendiri :)

Cuma, hamba telah belajar satu perkara penting tentang cinta sepanjang pengalaman hamba, & hamba sangat berharap agar hamba dapat mengamalkannya sepanjang masa -----> Cinta itu dari Dia. Kita mencintai seseorang itu, kita suka padanya kerana kita suka keindahan yg ada padanya. Keindahan ciptaan Tuhan yg dianugerahkan kepadanya. Maka, jika kita mencintai seseorang itu, ingatlah bahawa kita sebenarnya mencintainya kerana kita mencintai pemiliknya, yakni Dia yg sebenar-benar memiliki. Jangan hanyut & keliru dgn cinta itu, kerana cinta yg sebenar-benarnya adalah cinta yg hakiki kepada-Nya. Yakni, jika dia melalaikan kita daripada mencintai-Nya, maka jangan teragak-agak untuk berundur, membuat langkah segera. 

Ya, bunyinya semacam mengarut. Huhu. Assalamualaikum.

8 comments:

 1. nice and well said. :)
  tp ape2 pun tahniaahhhhhh kekekekekeke

  ReplyDelete
 2. aku rasa mcm aku mengarut lebih je T.T cis cake. saje je kan hahaha

  ReplyDelete
 3. =.= ucap tahniah kat diri sendiri ke? huhu

  ReplyDelete
 4. hhahahaha. the term coupling, check it out. "making love" deh. bahaya ayat tu u guna. -,-

  ReplyDelete
 5. the definition depends on the person him / herself. as for me, saya tidak mentakrifkannya begitu. walau bagaimanapun, terima kasih atas teguran anda :)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...